София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Сама ще реша за кметския пост в София"

Заяви омбудсманът Мая Манолова и допълни, че никой не може да я сплаши

пропускане
5 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

"Сама ще реша дали да се явя на предстоящите избори за кмет на София и никой няма да ме сплаши, въпреки опитите.", това заяви пред "Нова телевизия" омбудсманът Мая Манолова. Тя допълни, че ще вземе финалното си решение, зависимост от интереса на гражданите.
 
Манолова обясни още, че ако се кандидатира, всяка партия или личност може да я подкрепи, но тя ще е независима. 
 
Омбудсманът припомни, че официалната позиция на ГЕРБ по отношение на назначаването й е била против нея. Поради тази причина било смешно да се твърди, че тя е подкрепена от ГЕРБ.
 
Бившият депутат от БСП заяви и че в последния работен ден на Народното събрание - идната сряда, тя ще внесе за разглеждане проектозаконът за личния фалит, който вече е изработен от нейната институция.
 
Манолова беше категорична, че такъв закон е изключително нужен на стараната ни. Липсата му и било проблем не само за хората, които са затънали в кредити, които не можели да ги изплатят, но и за стартиращите млади предприемачи.