София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Само Иванчева може да приеме оставката на Клисуров

Фандъкова не е получавала сигнали за искане на пари от кмета на Младост

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

„Не беше приятно това, което видяхме (при ареста на Иванчева – б.р.), за мен обаче е много тревожна ситуацията в район „Младост” – това е вторият по големина в София, над 110 000 души, които вече толкова време нямат нормално административно обслужване. Това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип абдикира”, това заяви за бТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод ареста на Десислава Иванчева и подчерта, че е изключително важно възможно най-скоро да се възстанови работата в район „Младост“.

Припомняме, че кметът на общината Десислава Иванчева бе задържана за подкуп, а посоченият от нея заместник Владимир Клисуров подаде оставка като зам.-кмет.

По думите на Фандъкова, оставката на Крисуров може да бъде приета единствено от действащия кмет, каквато е Иванчева. „В момента г-н Клисуров е изпълняващ длъжността кмет и работи, а след празниците той ще бъде в отпуск и неговите функции ще бъдат иззети от следващия в йерархията“, обясни кметът на София.

Тя подчерта, че като цяло в район „Младост“ има проблем с изпълнение на общинските  задачи. „Повече от година чакаме да бъдат издадени актове за общинска собственост на отчуждени от нас, платени имоти, за да реконструираме и изградим две улици“, подчерта Йорданка Фандъкова и допълни, че на Иванчева редовно са изпращани напомнителни писма.

Столичният кмет обясни още, че никога не е получавала сигнали за искане на пари от Десислава Иванчева, но в Столична община са постъпвали изключително много сигнали за забавено строителство.