София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сандански е окупиран от клана "Манолеви"

Това заяви в предаването "ЕвроДиков" лидерът на РЗС Яне Янев

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

"Моят роден град Сандански е окупиран от клана Манолеви, а кметът на Котев е протеже на  Александър Манолев." Това заяви в предаването "ЕвроДиков" председателят на партия "Ред, законност и справедливост" и настоящ общински съветник в Сандански Яне Янев.
 
По думите на Янев бившият заместник-министър на икономиката, обвинен за това, че получил европейски средства за  изграждане на къща за гости, използвана като фамилно жилище, заедно с градоначалника на Сандански погазват грубо законите.
 
В предаването "ЕвроДиков" бившият депутат показа решение на главния архитект на планинския град, според което Котев и Манолев имат правото да си прекарат частен водопровод.
 
"В разрешението за ползване дебитът е колкото за една чешма, а те захранват огромни басейни - и Манолев, и Котев.", уточни още Янев.
 
Председателят на РЗС обясни, че след издаването на това незаконно, по думите му, разрешително за строеж, главният архитект буквално бил изчезнал. 
 
"Не се появява на работа, твърди се, че уж е болен. Някъде са го покрили и никой не знае кой изпълнява длъжността, защо се е оттеглил и как се е оттеглил.", разясни Янев.
 
Общинският съветник беше категоричен, че освен всичко друго, незаконният водопровод е унищожил парка в Сандански, които заради израждането му, трябвало да се прекопае.
 
"Първо, колко струва този водопровод за минерална вода на частните лица Манолев и Котев? Кой го е платил? Построен ли е от общинската фирма "Увекс"? Техника на същата фирма участвала ли е в изграждането му? за какъв дебит имат разрешително и какъв ползват?" бяха само част от въпросите, чиито отговор бившият депутат търси.