София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Санкции от над 1 млн. лв. грозят фирмата, ремонтираща „Графа“

Столична община няма да приеме некачествен обект, предупреди Фандъкова

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Със санкции от над 1 милион лева, заради лошо качество на работата, е заплашена фирмата, която ремонтира улица "Граф Игнатиев" в София. За това предупреди столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на посещение в село Мировяне. По думите й ремонтните дейности не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обектът.

По договор ремонтните дейности е трябвало да приключат до март, а движението на трамваи да бъде възстановено до края на октомври.

„За некачествено изпълнение са предвидени глоби от 1,2 милиона лева“, обясни тя и подчерта, че Столична община няма да допусне да бъде приет обект, който е в недобро качество.

„Ще връщаме изпълнителите, докато не направят нещата, както трябва, а за забавянето също се дължат допълнителни санкции. Към момента аз искам от господин Крусев да прави това, което прави - да бъде на обекта, да следи и да не допуска някой да не си върши добре работата“, коментира Фандъкова.

Тя посочи, че в участъка предстои отстраняване на описани от надзора дефекти.

По време на посещението си в Мировяне Фандъкова отбеляза, че за тази година Столична община е отпуснала над 730 000 лева в район „Нови Искър“, където е ремонтирана сградата на кметството и здравният център.

„Често ни обвиняват, че работим само в центъра на София, затова е важно хората да знаят, че до края на следващата година предстоят да се изпълнят проекти на обща стойност над 5,2 милиона лева“, подчерта кметицата на София.