Гледай
на живо

САЩ достигнаха бройката от 100 медала на Олимпиадата

Великобритания и Китай водят люта битка за второто място

САЩ достигнаха бройката от 100 медала на Олимпиадата Два дни преди края на Олимпиадата спортистите на САЩ достигнаха бройката от 100 спечелени медала и т... thumbnail text

Два дни преди края на Олимпиадата спортистите на САЩ достигнаха бройката от 100 спечелени медала и така им остава да вземат само още 5, за да подобрят постижението си отпреди 4 години в Лондон. Американците имат 35 титли и със сигурност ще завършат на първото място в класирането по медали.

Засега Великобритания печели битката с Китай за втората позиция. Британците имат 22 титли и общо 56 медала, като китайците са с 20 злата и общо 58 отличия. С оглед на оставащите дисциплини Великобритания с голяма вероятност ще запази второто място и това е стъпка напред спрямо Олимпиадата в Лондон, но няма да може да достигне количеството медали, които взе у дома – 29 титли и 65 медала общо.

Китай от своя страна ще запише най-слабото си представяне от няколко олимпиади насам и също няма да може да достигне показателите от Лондон, където представителите на Поднебесната империя имаха 38 титли и общо 88 медала.

Германия засега изпреварва Русия в борбата за четвъртото място с 13 титли срещу 12. Руснаците обаче са спечелили повече медали – общо 44 срещу 32.

Япония е шеста също с 12 златни медала и общо 34.

В десетката са още Франция, Италия, Холандия и Австралия.

Титли имат представители на 54 държави и един независим участник, медали – участници от 81 страни.

България е на 71-о място с бронзовия медал, спечелен от Елица Янкова в борбата.