Гледай
на живо

САЩ няма да отстъпят на Турция

Конфликтът им няма да навреди на Европа

САЩ няма да отстъпят на Турция Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да прави отстъпки в конфликта с Турция за задържания ... thumbnail text

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да прави отстъпки в конфликта с Турция за задържания американски пастор. Той добави, че Турция в момента прави огромна грешка с постъпката си.Тръмп обясни, че помогнал на Турция да освободи свой гражданин, арестуван в Израел. Анкара не отговорила подобаващо - с освобождаването на американския пастор. По думите му от там стартирало и противопоставянето, а за санкциите срещу Русия Тръмп каза, че въобще не е обмислял да ги сваля. Можел обаче да промени мнението си, ако Русия направи нещо добро за Америка.

Доналд Тръмп се закани, че няма да има отстъпки за Турция след наложените наказателни мита. В голямо интервю за агенция Ройтерс американският президент каза, че съжалява, но това бил правилният ход.

Тръмп отхвърли възможността конфликтът между САЩ и Турция да причини сериозни икономически щети на Европа и развиващите се икономики.