София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

САЩ плашат с нови санкции срещу Иран

Джон Болтън обяви, че целят максимален натиск върху страната

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джон Болтън заяви, че САЩ не възнамеряват да спрат и могат да прибегнат до "други" мерки за оказване на натиск върху Иран, предаде РИА Новости.

"Ние няма да спрем, говорихме за допълнителни икономически санкции, които биха могли да бъдат въведени, за да се постигне целта на президента - максимален натиск", каза Болтън на пресконференция в Йерусалим.

"Ще направим други неща, за да окажем натиск върху Иран, освен икономическите санкции, говорихме за това", добави той.

Конференцията бе проведена в посолството на САЩ в Йерусалим.

Иранският проблем бе обявен като една от основните теми в дневния ред на заседанията на Болтън в Израел, където се намира на тридневно посещение от неделя.

Президентът Доналд Тръмп обяви на 8 май, че Вашингтон ще се оттегли от Съвместния всеобхватен план за действие, създаден през 2015 г., и докладва за връщането на всички санкции срещу Иран , включително и вторични, т.е. във връзка с други страни, които осъществяват бизнес с Иран.