Гледай
на живо

САЩ с нови санкции срещу Русия

Русия не спазва забраната за използване на химически оръжия

САЩ с нови санкции срещу Русия Нови американски санкции заплашват Русия , която не е изпълнила поставени от Съединените щати услови... thumbnail text

Нови американски санкции заплашват Русия , която не е изпълнила поставени от Съединените щати условия след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Обединеното кралство.

Припомняме ви, че Вашингтон даде на Русия 90 дни да заяви, че не използва химически или биологически оръжия, да се ангажира да не го прави в бъдеще и да позволи да бъдат направени проверки, за да докаже, че е унищожила всичките си запаси.

Вчера изтече срокът, предоставен на руското правителство да обезпечи достъп на международни инспектори до хранилищата на химическо оръжие и да предостави гаранции, че такова оръжие не се използва.

Новите санкции ще са доста по-сериозни. САЩ ще намалят статута на дипломатическите си представителства в Русия, вероятно ще ограничат или забранят полетите на Аерофлот до американските градове, а ще има и почти пълна забрана за износа на продукти и технологии от САЩ за Русия. Възможно е да бъде засегнат и банковия сектор.

Припомняме ви, че през лятото САЩ въведе първите санкции срещу Русия, което доведе до спад в руските финансови пазари и на курса на рублата.