София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сексскандал в Европарламента

Стотици оплаквания за тормоз

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Сексскандал в Европейския парламент. Статия в британския вестник“Таймс“ прави шокиращи разкрития за сексуален тормоз, а брюкселското издание „Политико“ е получило 102 сигнала, които се разследват.

Според публикацията в „Таймс“ има случаи на евродепутат, маструбиращ пред асистентка.

"Политико" съобщава за случаи, в които млади жени са изпращани да правят секс с хора, които да осигурят законодателна услуга на някого другиго; работни договори, давани в замяна на секс; тормозени мъже, които после са били изпращани в платен отпуск.

Асистентки разказват, че са получавали неприлични предложения, като това на бившия френски министър и евродепутат Ив Коше, на 71 години, изпратил еротично послание до 24-годишна асистентка на свой колега.

Друга служителка на Европарламента се оплаква, че е била опипвана от германски депутат, но не е съобщила за това, тъй като се страхувала за работата си.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че е отвратен, а петима евродепутати искат създаване на специална комисия, която да разследва случаите на сексуален тормоз.