София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЕМ за пореден път не избра нов председател

Мандатът на Георги Лозанов вече изтече

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Съветът за електронни медии отново не избра нов председател на регулатора на днешното си редовно заседание. Мандатът на бившия шеф на СЕМ вече изтече.

В четвъртък ще се проведе заседание на медийната комисия в парламента, на което ще се обсъдят процедури за предлагане на кандидати за членове на СЕМ.

Избора на нов председател на СЕМ се очаква да стане след като Народното събрание попълни квотата си в съвета.Временно изпълняващ длъжността до тогава ще е Мария Стоянова.

Припомняме, в края на февруари Георги Лозанов подаде оставка като член и като председател на СЕМ. Причината беше регистрацията на телевизия "Пик“, а аргументът – враждебната реч и агресивната политика на едноименната оналйн медия. Пред Евроком Лозанов коментира, че не могат да да го принудят да изпълнява функции, от които той вече се е отказал.