София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ: ТУРЦИЯ И ИДИЛ ВОДЯТ ТАЙНИ ПРЕГОВОРИ

„ИМА НОВИ ВАРИАНТИ ЗА КОНТРАБАНДНИ ДОСТАВКИ“

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Турция и ИДИЛ водят тайни преговори и обсъждат нови варианти на контрабандни доставки“. Това съобщи руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за „Московский комсомолец“.
Лавров е силно обезспокоен от съобщенията, които постъпват в Русия. В тях е написано, че турците планират да започнат да действат на сирийска територия. Техният предлог е, че там се създават палаткови градове за прием на сирийските бежанци. Турските власти твърдят, че лагерите в страната вече са препълнени, затова те не позволяват на мигрантите да пресекат границата.
Припомняме, че Москва и Анкара са в лоши отношения, след като турските военновъздушни сили свалиха руски самолет, „нарушил въздушното пространство на Турция“. След инцидента от Кремъл обвиниха южната ни съседка, че купува петрол от ислямистите.