София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЕРИЕН УБИЕЦ БЕШЕ АРЕСТУВАН В БРАЗИЛИЯ

Саилсон Жозе дас Гракаш е убил 42 души

9 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Сериен убиец беше арестуван в Бразилия. Властите са задържали Саилсон Жозе дас Гракаш, малко след като наръгал с нож до смърт жена в едно от предградията на града. Мъжът признал, че е убил 42 души в последните десет години в Рио де Жанейро, предаде Би Би Си.
Жертви на Гракаш са станали 38 жени, трима мъже и двегодишно момиченце.
По време на разпита в полицията мъжът е признал, че излизал на лов и убивал, за да вдигне адреналина си. Дас Гракаш е категоричен, че ако някога бъде освободен от затвора, отново ще убива.
Обикновено набелязаните жертви са били бели жени, които удушавал, а жертвите му от мъжки пол били поръчкови убийства. Той следял в продължение на месеци избраната жертва и след дългото изучаване на навиците ѝ търсел възможност да нахлуе в дома ѝ и да я убие.
Експерти предупредиха, че Дас Гракаш изглежда е психопат, който се радва на вниманието на медиите и казаното от него трябва да бъде проверено много внимателно.
До този момент органите на реда са открили тленните останки на четирима от предполагаемите жертви.