София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Серия от сигнали за бомби в страната

По летища и в медии

пропускане
5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

В 9.20 ч. е бил получен сигнал за бомба на Терминал 1. По последна информация на МВР проверката Е приключила и летището работи нормално. Няма прекъсване на полети, не са евакуирани хора.

Подобен сигнал беше получен на служебния имейл на летище Пловдив в 10:30 ч. Бяха евакуирани пътниците от полет за израелската столица Тел Авив.

А в 11:30 е имало подаден сигнал за взривно устройство и за БНТ . Служителите на телевизията бяха евакуирани до приключване на проверката, след което стана ясно, че сигналът е бил фалшив.

По-късно стана ясно, че сигнали получиха и в редакциите на вестник 24 часа и сайта новини.бг, както във варненското и бургаското летище.

По информация на МВР Е Установено, че в рамките на вчерашния ден /20 август/ подобни съобщения са били разпратени по същата схема – до летища и после до медии и в други държави от ЕС.