София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шефът на БАБХ в Бургас - арестуван за рекет

Не е ясно дали задържането му е свързано с чумата по свинете

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Шефът на бургаското звено на агенцията по безопасност на храните  Георги Митев е бил арестуван по обвинение за рекет и изнудване. Задържан е във вторник, като не е ясно дали арестът е свързан със свинската чума и засегнатите стопанства.
 
Към момента информацията сочи, че разследването е на ГДБОП, като се очакват по-късно да бъдат дадени подробности по случая.
 
От 7:30 часа сутринта местната дирекция на агенцията е обградена от жандармерия, като служители на ГДБОП извършват проверки на всички офиси в сградата, разпитват се и работещите в дирекцията.
 
Според свидетели, В 10:30 часа, Георги Митев е бил доведен до работното си място под цивилна охрана с пилотна кола на Жандармерията. Митев е общински съветник и областен лидер на СДС, оглавява агенцията в Бургас от 2014-та година. 
 
Телевизия "Евроком" се свърза за коментар с местната дирекция, откъдето отказаха коментар по случая.
 
Припомняме, че преди месец началник на отдел в БАБХ - Бургас беше отстранен от длъжност, а през 2017 година двама инспектори също оттам бяха задържани за взет подкуп в размер на 500 лева.