София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Шефът на КПКОНПИ без документи за терасата

Правена е проверка още през 2007 г.

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев няма документи, удостоверяващи, че терасата върху покрива на кооперацията в столичния квартал "Гео Милев", където си е купил жилище на непазарни цени, е незаконна, до това заключение е стигнала кметицата на община "Слатина" Наталия Стоянова. 

Пред Би Ти Ви Нели Тодорова коментира подробно казуса с тази постройка, за която тя твърди, че е имало проверка още през 2007 г.

"Строителят е представил констативен протокол, че той е издигнал пристройката, но не и за нейната законност", каза Тодорова. 

Според нея, когато се докаже незаконността на някакво съоръжение, то се премахва от собственика и за негова сметка.

"Пламен Георгиев обаче твърди, че терасата е обща", добави тя. 

Въпреки това на терасата не може да се попадне, без да се мине през дома на Пламен Георгиев. 

За да се издигне такава пристройка обаче, независимо от кого, той трябва да получи съгласието на съседите си. 

"Никой от тях обаче не казва, че са били питани. В същата кооперация например има гинекологичен кабинет, за който хората са дали съгласие", посочи Нели Тодорова.

Според нея община "Слатина" има вина, че от 2007 г. не е приключила проверката за законността навъпросната тераса. 

Тодорова коментира и позицията на кметицата на "Слатина" Наталия Стоянова, която обяви пред медиите, че ако не бяха видели тази тераса по телевизията, "сигурно щяха да я проверяват, но бяхме много ангажирани". 

Нели Тодорова цитира позицията на предишния кмет на "Слатина", който се застраховал от продължаване на проверката с констативен акт с това, че "през 2007-ма не бяхме допуснати до пристройката и спряхме да получаваме жалби за нея". 

Тодорова се съгласи с водещия, че "и в една демократична държава за такива случаи има полиция, която осигурява достъп". 

Тя заключи, че "общината е заключила някъде една папка от 2007 г. и я оставила без движение", водена от съображения, които са ясни за повечето български граждани.