София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шефът на McDonalds се разделя с поста си

Имал връзка със своя подчинена

4 годиниЛюбопитно 2 Боряна Райчева

Изпълнителният директор на McDonald's Стив Ийстърбрук се разделя с поста си заради връзка със служителка на веригата за бързо хранене, съобщава CNN.

В изявление на компанията се казва, че Ийстърбрук е "демонстрирал лоша преценка, в т.ч. за връзка по взаимно съгласие със служител".

Директорът се обръща до работещите във веригата за бързо хранене в имейл, в който заявява, че съжалява за постъпката си.

"Колкото до моето оттегляне, наскоро започнах да се виждам със служител на компанията по взаимно съгласие, което нарушава политиката на McDonald's", посочва той. Правилата не позволяват на мениджърите романтично обвързване с подчинени.

"Това бе грешка. Предвид ценностите на компанията, съм съгласен с борда, че е време да продължа в друга посока. Надявам се уважавате желанието ми да запазя личния си живот", уточнява Ийстърбрук.

Той оглавяваше Mc Donald's от 2015 г. насам. CNN посочва, че мениджърът прави смели реформи, които се оказват трудни, но успешни и продажбите на компанията се покачват.