София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шефът на НСО призова за промяна в закона

Според Красимир Станчев тези промени трябва да концентрират функциите на службата

4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Директорът на Национална служба “Охрана” Красимир Станчев призова за промени в закона, регулиращ дейността на ръководената от него структура в нарочно видеосъобщение до служителите, разпространено чрез медиите. Поводът за това е отбелязването на 140 години от полагане основите на държавната охранителна дейност в България.
 
„Не е достатъчно една специална служба да има свой закон. Този акт трябва да отразява обективните условия на специализираната дейност за целите на националната сигурност, която нито една друга служба или държавна структура не може да изпълнява“, категоричен е началникът на НСО.
 
Красимир Станчев подчертава още в съобщението си, че НСО не може да си позволи да се лиши от нито един свой служител.  Той откроява също важността на  устойчивото кариерно израстване, възнагражденията на състава, условията за обучение и усъвършенстване на уменията като необходими условия за развитието на службата.
 
Станчев набляга и на необходимостта от повишаването на общественото доверие в НСО. Всички промени обаче следвало да се случват постепенно, така че да не доведат до сътресения в структурата.