София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Шефът на ТАД Груп е задържан

Той беше обявен за международно издирване

пропускане
5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Собственикът на фирма "ТАД Груп" е задържан на летището в София. Според информацията той е арестуван веднага след пристигането си. Очакваше се да кацне в София още снощи, но това не се случи.

Тодоров беше обвинен в кибертероризъм заедно с търговския директор на фирмата и служителя Кристиян Бойков, който се счита за основен заподозрян за изтичането на данни от системата на НАП на над 5 млн. души. 

Припомняме, че в компютри на компанията бяха открити източените данни от НАП, както и много друга информация, която според прокуратурата е незаконно придобита и се е използвала за изнудване.
Иван Тодоров е съучредител на ГЕРБ. Веднага, след като тази информация стана публично достояние, от управляващата партия заявиха, че той от много време не си е плащал членския внос, което според устава значи, че е изключен.