София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шестима адвокати са отказали да защитават Северин

Прокуратурата му повдигна две обвинения

5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Окръжната прокуратура в Русе повдигна две обвинения на задържания за убийството на Виктория Маринова - Северин Красимиров. 21-годишният мъж е обвинен в изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. В рамките на днешния ден Окръжната прокуратура е планирала извършване на освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар.

Северин бе докаран в следствието в Русе днес в 12.45 часа, където го очакваше назначеният му служебен защитник – адвокат Дойнов. Изборът на адвокат се е оказала трудна задача, тъй като всичките шестима адвокати преди него са отказали да поемат случая. Дойнов не е имал възможността да се откаже, тъй като е бил последен в списъка.

Задържаният за убийството на русенската телевизионна е задържан за 72 часа. Очаква се в петък сутринта наблюдаващият прокурор да внесе искане в Русенския окръжен съд за  постоянния му арест.  Северин ще бъде преместен в затвора в Белене до съдебния процес, ако му бъде наложена мярка „задържане под стража“.

Сесията на общинския съвет в Русе тази сутрин започна с минута мълчание в чест на Виктория, а жандармерията продължава да охранява двата ромски квартала.