София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Шофьорът, блъснал варненски велосипедист, мълчи

Варненци струпаха камара на гнева пред общината

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Двадесет и петгодишният шофьор без книжка, отнел живота на варненски велосипедист пред дни, оказва да дава обяснения на този етап от разследването, това заяви  говорителят на районната прокуратура Радослав Лазаров. Той уточни още, че  от държавното обвинение смятат  да поискат най-тежката мярка за неотклонение- задържане под стража.
Лаазров коментира и че бягството на извършителя от местопрестъплението  действително  е възпрепятствало вземането на проба за алкохол, но това по никакъв начин нямало да доведе до намаляване на наказателната отговорност на дееца. 
 
Относно факта, че младият водач е шофирал години наред без книжка, Лазаров обясни, че това са административни нарушения, за които той е бел санкциониран с глоби. Едва при няколко нарушения, извършени в определен период от време, можело да се стигне до престъпление.
 
Междувременно, снощи стотици варненци излязоха на протест пред сградата на общината. Между недоволните имаше и много близки и приятели на нелепо убития балетист от  операта в града. Всички те струпаха камара от камъни пред общинската администрация, която символизираше гнева им, предизвикан от случилото се. Те настояват виновният да понесе наказанието си, както и да да приемат законодателни промени, които да попречат да се случват още такива инциденти.