Гледай
на живо

Шофьорът-убиец на бременната Северина остава в ареста

В кръвта му са открити следи от марихуана

Украинският гражданин Станислав Пислар, който причини катастрофата на АМ „Тракия“, при която загинаха двама души, остава в ареста. Магистратите от апелативния съд в Пловдив потвърдиха мярката за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Съдебната палата.

Припомняме, че при инцидента загинаха бременната Северина и нейният съпруг.

Според съда са на лице всички законови изисквания за вземане на мярка “задържане под стража“ спрямо Пислар, като протоколите за огледа на местопроизшествието и разпитът на свидетели доказват, че обвиняемият е автор на деянието, за което е обвинен.

Освен това предоставената днес от прокуратурата съдебно-химическа и токсикологична експертиза показва, че в кръвта и урината на обвиняемия са открити следи от тетрахидроканабинол (марихуана).

Според магистратите съществува реална опасност Станислав Пислар да се укрие, тъй като по професия е международен шофьор и често пътува зад граница. С държавата, в която живее и, където има постоянен адрес – Украйна, България няма сключен договор за правна помощ и при друга мярка за неотклонение няма как обвиняемият да бъде осигурен за воденото наказателно производство срещу него.

Станислав Пислар е застрашен от 5 до 20 години лишаване от свобода.