Гледай
на живо

Шоколад с кауза

Сладкарка наема на работа хора с интелектуални затруднения

Шоколад с кауза Намираме се в шоколадовата къща на Станимира- къща, в която властва шоколада.Любовта на Станимира&nb... thumbnail text
Намираме се в шоколадовата къща на Станимира- къща, в която властва шоколада.Любовта на Станимира  към шоколада датира от най-ранна детска възраст. Дълги години обаче тази страст се изразява просто в похапване на изкушения приготвени от друг, докато преди 3 години един подарък не променя всичко.
Следват курсове по сладкарство, множество изпити и десетки кофи изхвърлен прегорял шоколад. Накрая шоколадът просто  отказва да дели Станимира.
Днес, освен че прави вкусни изкушения, вдъхновената сладкарка придава на шоколада си и вкуса на удоволствието да помагаш на другите.
Венци е момче с интелектуални затруднения. Станимира се запознава с него благодарение на свои приятели- основатели на фондация „Светът на Мария“, чиято цел е да помага на точно такива хора. Оттогава до днес той работи при нея, като първоначално й помага в почистването, а след това и в направата на шоколада.
Така започва вдъхновяващата история на Станимира и нейният шоколад, който променя живота на хора като Венци, а как продължава тя, ще разберете тази събота в 18:20 точно след новите на телевизия „Евроком“ в предаването „Отблизо“.