Гледай
на живо

Ще има ли разпад на правителството?

Излизат ли хората на Валери Симеонов от коалицията

Ще има ли разпад на правителството? Вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов свиква утре Национален изпълнителен комитет на п... thumbnail text

Вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов свиква утре Национален изпълнителен комитет на партията, за да вземат решение дали ще продължат участието си в управлението на страната. Спешното събрание на партията идва след неочакваните оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски.

Вицепремиерът Симеонов заяви, че оставките на министрите не са съгласувани с тях.

„Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това, просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора, на никой друг. Там същият са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви Симеонов.

Вицепремиерът съобщи, че от много време коалицията не съществува, а взетите решения за исканите оставки се взимат еднолично.