Гледай
на живо

Ще намалят ли заплатите на отсъстващите депутати?

Предложението е на управляващите

Ще намалят ли заплатите на отсъстващите депутати? Втори ден кворумът в зала се държи на косъм, след като депутатите от левицата решиха да бойкотират р... thumbnail text
Втори ден кворумът в зала се държи на косъм, след като депутатите от левицата решиха да бойкотират работата на Народното събрание, заради разногласия с управляващите за актуалния дневен ред на обществото. ДПС пък влязоха в зала, но не се регистрираха.
 
Отсъствието на депутатите от БСП и липсата на  регистрация на тези от ДПС  предизвикаха неодобрението на колегите им от другите формации, които поискаха заплатите неприсъстващите на пленарните заседания да бъдат намалени.
 
От Движението за права и свободи контрираха, че първо трябвало да се разбере какви са причините за отсъствието.
 
Въпреки всичко и днес  кворум имаше - със 122-ма депутати, като присъстващите  гласуваха окончателно на второ четене стартирането на процедура за избор на нова ЦИК. Партиите, неправителствените организации и парламентарно представените такива ще имат двуседмичен срок да представят своите кандидати. Очаква се новият състав на ЦИК да бъде гласуван на 18 или 19 март.