Гледай
на живо

Ще прекрати ли Босия протеста си?

Николай Колев – Босия е в добро здравословно състояние

Николай Колев – Босия е склонен да прекрати гладната стачка, ако бъде насрочен референдум за отмяната на института Велико народно събрание в Конституцията. Готовността на Босия за спиране на стачката му бе разпространена в социалната мрежа от Пламен Даракчиев.

Ето какво написа в личния си профил той:

Идвам от Босия. В семейството има малък празник -- Мария, дъщеря му има рожден ден. Опитах сливова от родния край на съпругата му Таня. Даже изядох парче торта.

При Босия положението е все същото. Тялото си отива, но духът му е бодър. Поседя малко, каза дори един виц и пак легна. Разбрах от Таня, че вчера е поел банка с рингер (електролитни концентрации и разни хлориди). Не хранително, но поне поддържа концентрациите на някои крайно необходими елементи в организма.

Сетне отидохме в кухнята да поговорим. Не отстъпва от двете си искания. Но поне уточнихме как стоят нещата с второто -- разпускането на Народното събрание. Както и предполагах, Босия е последният човек, който би искал да бъде разпусната една кочина, за да дойде следващата.

Каза ми, че би прекратил стачката при наличието на насрочен референдум за отмяната на института Велико народно събрание в Конституцията.

Знам какво си мислите в момента. Мисля си го и аз. Но това ми каза Босия и това ви предавам.

Николай Колев – Босия гладува вече 45-ти ден в знак на протест срещу корупцията в Министерството на транспорта. Преди два дни Босия влезе в болница с влошено здравословно състояние. След обстоен медицински преглед, лекарите излязоха със становище, че здравословното състояние на Босия е задоволително за възрастта му, което не налага наблюдениев лечебно заведени.