Гледай
на живо
Vox Populi

Щетите от пожара под АМ Струма - 1.86млн.

Ремонтът ще отнеме 4 месеца

Ще се направят тестове и ако те покажат безопасност на отсечката от АМ "Струма" в посока София движението на леки коли в участъка край Дупница може да бъде пуснато. 1.86 млн. лева ще струва ремонтът на виадукта. Ремонтът на платното за Кулата ще продължи 4 месеца. Това стана ясно от брифинга на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Днес започва изпитване на товароносимостта на съоръжението, което ще бъде извършено от специалисти от Института по пътища и мостове към АПИ. Предварителните резултати са много обнадеждаващи и Терзийски каза, че след обяд движението ще бъде пуснато в лентата за София.

„В другата посока поради това, че мостът е по-увреден, е възложено по ЗОП в условията на форсмажор изпълнителят да извърши аварийно-ремонтни работи в рамките на 4 месеца. Нашата амбиция е това да стане много по-бързо, но това е максималния срок“, добави Терзийски.

В неделя и понеделник, когато трафикът от Кулата към столицата е по-голям в участъка край Дупница по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. Целта е максимално улеснение на шофьорите в края на работната седмица и през почивните дни. На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79.