София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Швейцария – третият най-голям инвеститор у нас

Борисов се срещна с председателя на Националния съвет на парламента в Швейцария – Криста Марквалдер

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Стабилни публични финанси, развитие на бизнеса и добра икономическа среда в България. Така определи ситуацията у нас премиерът Бойко Борисов на среща с председателя на Националния съвет на парламента в Швейцария – Криста Марквалдер. Двамата обсъдиха търговските отношения между двете страни. Марквалдер е на посещение у нас по покана на председателя на Народното събрание – Цецка Цачева.

Борисов допълни, че България е в добро партньорство с Конфедерацията. Швейцария е третият най-голям инвеститор у нас. Премиерът не пропусна да подчертае, че страната ни е за пример в усвояването на европейски средства. Благодарение на Швейцария страната ни е реализирала проекти в област сигурност, околна среда, инфраструктура и социално включване на малцинствата в уязвими групи. Финансовите средства, спомогнали за осъществяването на проектите, е в размер на 76 млн. швейцарски франка.