Гледай
на живо

Сидеров настоява за отстраняването на Валери Симеонов

Иска спешно свикване на Коалиционния съвет

Сидеров настоява за отстраняването на Валери Симеонов Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров настоява за незабавно свикване на Коалиционния с... thumbnail text

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров настоява за незабавно свикване на Коалиционния съвет до края на днешния ден, на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер.

По този повод Сидеров даде извънредна пресконференция от централата на партията.

Специално за телевизия „Евроком“ лидерът на „Атака“ заяви, че оставката на Валери Симеонов е категорично необходима, за да се запази това управление.

„Ако той напук стои вкопчан във властта, рискът той да събори управлението ГЕРБ – Обединени патриоти е страшно голям, защото общественото недоволство е страшно голямо, а щетите се прехвърлят вече към премиера Борисов, към управляващата коалиция. Валери Симеонов иска да завлече всички заедно надолу“, коментира Сидеров. Той обясни, че по-рано днес е разговарял по случая с Красимир Каракачанов и с Цветан Цветанов, пред които е изложил позицията си. По думите му, коалиционният съвет може да се състои и в отсъствието на премиера Борисов, като той може да се включи в срещата по телефона, за да изрази своята позиция.

Недоволството сред хората е много голямо, негативите са към всички нас, които нямаме никаква вина за недопустимия начин, по който един вицепремиер се обръща към майките. Моето предложение е оздравително за управляващата коалиция, оттегляне на вицепремиера – предложение от Патриотите за друг на този пост и продължаване към съществени въпроси – като доходи, пенсии, заетост и т.н. Това виждам като спасителен вариант. Ако партньорите ми задържат Симеонов на този пост, това може да се изтълкува от хората като съгласие, т.е. че те са съгласни с обидните думи към майките“, обясни още Волен Сидеров пред камерата на „Евроком“.

По-рано днес ръководството на  ПП АТАКА излезе с декларация, с която обявява, че сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, заради недопустимите обиди към хора с увреждания. От партията ще настояват да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер.

По-рано днес вицепремиерът Валери Симеонов каза, че когато политическият съвет реши да поиска оставката му, той ще я подаде.