София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СИДЕРОВ ИСКА ВРЕМЕННО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЦАЦАРОВ

ЛИДЕРЪТ НА „АТАКА“ НАСТОЯ ПРЕД ВСС, ЧЕ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР Е ИЗМАМНИК

9 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Волен Сидеров поиска главният прокурор Сотир Цацаров да бъде отстранен от поста си и разследван за документално престъпление. Лидерът на „Атака“ се появи най-неочаквано на редовното заседание на Висшия съдебен съвет и поиска да бъде изслушан. Депутатът влезе без да попита дали неговото допускане е възможно.
Сидеров призова кадровиците да гласуват временното отстраняване от длъжност на Цацаров с причини - нарушаване на закона с оповестяване на информация за разследване, водено по инцидента на улица „Раковски“ в петък вечерта.
Сидеров заяви, че измамата на главния прокурор, заради която той иска сваляне от поста му му, е станала преди две години. Тогава Цацаров е кандидатствал за длъжността, като същевременно е излъгал за имотното състояние на съпругата си. По думи на депутата случаят е бил потулен. Защо лидерът на „Атака“ е мълчал до момента е въпрос, който журналистите зададоха, но вместо отговор, получиха нападки, че покровителстват наркотрафика в столицата. Подобни атаки Сидеров отправи към медиите още в понеделник когато поиска имунитета на главния прокурор.