София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сидеров: КЕВР е вредна комисия, по-независима от Ватикана

Атака готвят законодателни промени във връзка с дейността на комисията

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

„Не знам защо цялата държава в продължение на месец се занимава с някакъв лифт. Вероятно става дума за много пари, но нека напомня, че влязохме в тази коалиция не за лифтове, плажове, пързалки, а да вдигнем доходите на хората, да дадем сигурност на хората от страна на битовата престъпност“, това каза пред бТВ лидерът на Атака Волен Сидеров. Той подчерта, че напоследък Министерски съвет се е занимавал с лифта на Банско, вместо с цената на водата, например.

„КЕВР е една вредна комисия, където трябва да започне да се говори за корупиция, защото увеличиха цената в 15 областни града на страната. Това е комисия, в която 5 човека са в състояние да съборят правителството, правейки такива неща“, категоричен бе Сидеров. Той подчерта, че с колегите му от Атака правят законодателни промени във връзка с дейността на тази комисия.

„Не може да се вдига цената на водата, на тока и парното и след това хората да идват и да казват на нас „вие така направихте“, коментира лидерът на Волен Сидеров. По думите му КЕВР е по-независима от Ватикана, членовете на комисията не подлежат на контрол от хората и правителството и това, според него, трябва спешно да бъде променено.