Гледай
на живо

Сидеров обезпокоен от Пакта за миграция, който България не прие

Кабинетът щял да го гласува, ако не били патриотите във властта

Ако не беше участието на патриотите във властта, България щеше да подкрепи Пакта за миграция на ООН, както и Истанбулската конвенция. Това каза лидерът на "Атака“ Волен Сидеров на среща с медиите в парламента на тема "Антиевропейският пакт за миграция на ООН".

По думите на Сидеров Външно министерство въобще не е подготвило обществото за пакта за миграцията.  "Сега върша работата на МВнР", захапа той Екатерина Захариева и подчерта, че този пакт се е оказал апокрифен.

„До момента той не е преведен на български език, в сайта на външното министерство го няма дори на английски“, коментира Сидеров и отбеляза, че националистите са превели част от пакта.

Лидерът на „Атака“ заяви, че пактът е антиевропейски, отбелязвайки обаче, че външният министър Екатерина Захариева не е съгласна с това определение и дори не е била съгласна с темата на днешната среща с медиите.

По думите на Сидеров документът подчертава, че призналите го разпознават миграцията като източник на просперитет, иновация и развитие. Пактът промотира джендър перспектива и джендър равенство, смята той и посочи, че в Истанбулската конвенция понятието "джендър" се споменава само 25 пъти, докато в пакта - 31 пъти, т.е. имаме един документ, който открито, директно и много последователно налага джендър философията. Той добави, че според пакта трябва да легализираме мигрантите, които влизат нелегално в страната , както и трябвало да се инвестира в техните умения,  да се подсигурят стипендии за тренировъчни програми и възможност за международна научна дейност за мигрантите. Пактът настоява да се подсигури създаването на НПО на мигрантите. Финансово трябва да се подпомагат мигрантите в техните мултикултурни дейности.

"Не зная какъв мозък е съчинил този пакт", изумен е Сидеров.