София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров обезпокоен от Пакта за миграция, който България не прие

Кабинетът щял да го гласува, ако не били патриотите във властта

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Ако не беше участието на патриотите във властта, България щеше да подкрепи Пакта за миграция на ООН, както и Истанбулската конвенция. Това каза лидерът на "Атака“ Волен Сидеров на среща с медиите в парламента на тема "Антиевропейският пакт за миграция на ООН".

По думите на Сидеров Външно министерство въобще не е подготвило обществото за пакта за миграцията.  "Сега върша работата на МВнР", захапа той Екатерина Захариева и подчерта, че този пакт се е оказал апокрифен.

„До момента той не е преведен на български език, в сайта на външното министерство го няма дори на английски“, коментира Сидеров и отбеляза, че националистите са превели част от пакта.

Лидерът на „Атака“ заяви, че пактът е антиевропейски, отбелязвайки обаче, че външният министър Екатерина Захариева не е съгласна с това определение и дори не е била съгласна с темата на днешната среща с медиите.

По думите на Сидеров документът подчертава, че призналите го разпознават миграцията като източник на просперитет, иновация и развитие. Пактът промотира джендър перспектива и джендър равенство, смята той и посочи, че в Истанбулската конвенция понятието "джендър" се споменава само 25 пъти, докато в пакта - 31 пъти, т.е. имаме един документ, който открито, директно и много последователно налага джендър философията. Той добави, че според пакта трябва да легализираме мигрантите, които влизат нелегално в страната , както и трябвало да се инвестира в техните умения,  да се подсигурят стипендии за тренировъчни програми и възможност за международна научна дейност за мигрантите. Пактът настоява да се подсигури създаването на НПО на мигрантите. Финансово трябва да се подпомагат мигрантите в техните мултикултурни дейности.

"Не зная какъв мозък е съчинил този пакт", изумен е Сидеров.