София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров писа на вътрешния министър и ДАНС заради случая с жена му

Иска отговор на редица въпроси до началото на парламентарната седмица

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров писа на вътрешния министър Младен Маринов и на председателя на ДАНС Димитър Георгиев по повод случая на проявена агресия спрямо съпругата му от страна на судански гражданин, съобщиха от пресцентъра на партия АТАКА.

Сидеров задава един и същ въпрос и към Маринов, и към Георгиев, на който иска отговор до началото на парламентарната седмица: „Какво установихте за лицето Мажди Мозамил Ахмед Гандур, судански гражданин, който на 5.10.2018 г. нападна и преследва съпругата ми Деница Сидерова в продължение на 15 мин. на оживения столичен булевард „Симеоновско шосе”? Какви са данните ви относно получаването на постоянно пребиваване на лицето Мажди Гандур в България, какви са икономическите, бизнес и военни връзки на Мажди Гандур с лица и организации от Ислямския свят? Къде и кога се е снимал тежко въоръжен и какви функции е изпълнявал? (Напомням, че снимките му и диалогът с агресивни коментари, който води в профила си в социалните мрежи, е предоставен от мен на ваши служители)“.

Към Маринов Волен Сидеров има допълнителни въпроси, като: Какви процесуални действия са извършени след опита на суданеца да причини телесни повреди или да отнеме живота на съпругата му Деница Сидерова? Кой прокурор е извършил процесуалните действия и какъв е резултатът от тях? Защо случаят с преследването на автомобила на съпругата му не е отразен в официалното съобщение на МВР по случая?                 Повдигнато ли е обвинение и какво на лицето Мажди Гандур? Защо на 6.10.2018 г. задържаният Мажди Гандур беше изведен през таен изход от 4-то РПУ, къде се намира той в момента и има ли наложена мярка за неотклонение?