Гледай
на живо
Vox Populi

Сидеров предизвика Джамбазки на дуел

Лидерът на Атака отправи предизвикателството в профила си във Фейсбук

Скандалът между доскорошните партньори в коалицията "Обединени патриоти", с която ГЕРБ управлява, достигна нови висоти – лидерът на "Атака" Волен Сидеров предизвика кандидат-кметът на ВМРО в София Ангел Джамбазки на дуел.

"Каня от утре, 10 октомври, кандидата за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки където и когато пожелае на физически двубой с всички средства и последствия от това, в който да ми отговори защо цяла година писа доноси срещу мен в Европарламента и да си каже хомосексуалист ли е. Поканата ми важи за всеки ден, считано от 10 октомври", написа Сидеров в профила си във "Фейсбук".

Грубостите между двамата политици станаха публични преди 10 дни, когато в предаването на БНТ "Референдум" лидерът на "Атака", който също е кандидат-кмет в София, нападна доскорошния си коалиционен партньор, обиждайки го на сексуална ориентация. "Гея Джамбазки вие го направихте евродепутат. ДПС управлява държавата през ВМРО и лидерът ѝ Красимир Каракачанов", каза Сидеров и няколко пъти повтори, че кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел Джамбазки е "гей, който трябва да оглави гей парада". Тези думи станаха причина предаването да бъде прекъснато.

Заместник-председателят на ВМРО от своя страна отговори, че личните нападки ще се решат в съда, и изрази увереност, че "този човек ще бъде осъден за пореден път, което няма да го спре". "Виждате един залез, политически упадък, от една страна, от друга страна, има възраждане на ВМРО. Това предизвиква ревност", е обяснението му за поведението на Сидеров.