София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сидеров ще свали правителството?

Според Кутев правителството се сваля отвътре

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Правителството не се сваля отвън, то се сваля отвътре. За мен върви процес на самосваляне на правителството. През цялото време те вървят от един гаф на друг“, това каза пред бТВ Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на БСП. По думите му не друг, а самият Волен Сидеров е човекът, „който рано или късно ще събори това правителство. Той не случайно участва във властта. Той очевидно не зае зам.-премиерските постове“, посочи Кутев.

На въпрос самосваля ли се БСП, той каза: „ние имаме навика да самоизяждаме някоя част от активите, които сме събрали“, но важният разговор, според Антон Кутев, в момента е какви са заплатите и доходите на хората, а не за теми като Народния съд.  

Той бе категоричен, че БСП не е трябвало да се вкарва в темата, подхваната от Жаблянов. „Аз съм сигурен обаче, че свалянето му ще бъде потвърдено като незаконно, и той ще бъде върнат от Конституционния съд отново на поста си“, подчерта Кутев.

По думите на зам.-председателя на ПГ на БСП, ролята на Левицата е да помогне на хората, които са под прага на бедността да започнат да живеят достойно.

На въпрос достоен лидер ли е Корнелия Нинова, Антон Кутев посочи, че тя е успяла да изкара партията от сериозна изолация, но Нинова трябва да се доказва всеки ден.