Гледай
на живо

Сигнал до ВКП срещу Бойко Борисов

От БОЕЦ обвиняват и премиера за катастрофата край Своеге

Сигнал до ВКП срещу Бойко Борисов Сдружение БОЕЦ е внесло сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу Бойко Борисов за катастроф... thumbnail text
Сдружение БОЕЦ е внесло сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу Бойко Борисов за катастрофата край Своге, това обяви пред "Евроком" председателят на формацията Георги Георгиев.
 
Припомняме, че вчера от прокуратурата обявиха, че са повдигнати обвинения на още седем лица, които със своето бездействие са станали причина за смъртта на 20 души и раняването на други осем при жестоката автобусна катастрофа, случила се преди около 8 месеца край Своге. 
 
Сред новите обвиняеми са двама членове на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", директор на дирекция в Агенцията и четирима служители от строителната фирма и надзора, които са ремонтирали участъка от пътя.
 
Според Георги Георгив, солидарно отгорен с тях за трагедията е и българският министър-председател, който освен всичко друго бил в близки отношения с фирма "Трейс", отговаряща за ремонта на този участък от пътя.
Според Георгиев, ако от прокуратурата откажат да повдигна обвинение срещу премиера, ще трябва да дадат обяснение защо има двоен аршин и се търси отговорност от едни, а  други изобщо не се споменават.