Гледай
на живо

Сигнал: Хиляди жени от Северна Корея се продават в Китай като сексробини

Обикновено са момичета на възраст от 12 до 29 години

Сигнал: Хиляди жени от Северна Корея се продават в Китай като сексробини Десетки хиляди севернокорейски жени се продават на Китай за сексуални услуги, след което систематичн... thumbnail text

Десетки хиляди севернокорейски жени се продават на Китай за сексуални услуги, след което систематично биват подлагани на насилие. Това се съобщава от The Independent, с позоваване на доклада на неправителствената организация "Инициатива за бъдещето на Корея".
Според доклада жени и момичета от КНДР са трафикирани и продавани в Китай, където са принудени да живеят в сексуално робство. Отбелязва се, че много от тях умират.
"Севернокорейските жени и момичета се прехвърлят в ръцете на трафиканти на хора и престъпни организации в Китай, където се експлоатират и използват от мъже, докато телата им бъдат изчерпани", се казва в доклада.
В резултат на проучването е разкрито, че „сложната и разширена мрежа от престъпления” ежегодно носи на престъпниците 105 милиона долара от продажбата на момичета от Северна Корея. Жертвите се занимават с проституция само за 30 китайски юана и се продават като съпруги за 1000 китайски юана.
Авторите на доклада отбелязват, че жертвите са обикновено момичета на възраст от 12 до 29 години. Много от тях се продават повече от веднъж. "Перспективите на севернокорейските жени и момичета, които са попаднали в ръцете на китайската мрежа за сексуална търговия, са мрачни", подчертават авторите на доклада.
В края на март в Китай беше арестуван шофьор на такси държащ секс-робиня.
В края на 2018 г. беше връчена Нобеловата награда за мир за борба със сексуалното насилие.