София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сигнал за мъртви коне край Панагюрище

Районното управление на полицията извършва проверка

5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Подаден е сигнал за наличието на мъртви коне край село Панагюрски колонии. Това съобщи Мирослав Стоянов, говорител на ОД МВР – Пазарджик

 

Полицията е запозната по случая от кмета на селото, след като вчера е информирал полицейския инспектор, отговарящ за населеното място в деня на изборите вчера.

 

„Става въпрос за два мъртви коня, които са намерени в близост до главния път от село Панагюрски колонии към Панагюрище. Екип от разследващи от Районното управление на полицията в Панагюрище прави проверка по сигнала, като към момента се правят опити да бъде открит собственика на двете животни. До момента, въпреки проведени разпити с местното население, такъв не е открит. Не е изяснена и причината за смъртта на животните – дали става въпрос за умишлено умъртвяване или животните са консумирали нещо отровно“, уточни Стоянов.

 

Предстои да бъде извършена ветеринарно-медицинска експертиза, за да се установи точната причина за смъртта на животните.