София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Силна буря удари Ямбол в четвъртък

Има паднали дървета, наводнени са къщи и улици

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

След разразилата се снощи силна буря с градушка обстановката в община Ямбол се нормализира, съобщиха от пресцентъра на общината. Няма пострадали граждани.

На тел. 112 и на телефона на оперативния дежурен към Общинския съвет за сигурност са подадени 15 сигнала за паднали дървета в целия град. Единият от случаите е дърво в двора на православния храм „Света Троица“, другите сигнали са за паднали дървета на улиците „Юндола“, „Д. Благоев“, „Христо Смирненски“, „Ямболен“, „Чумерна“, „Криволак“ и др. Бурята предизвика изравяне на места на улична настилка и наводняване на участъци от някои улици като „Кожух планина“, „Александър Зограф“, „Панагюрище“, „Клокотница“ и др. на ограничени места са възникнали проблеми с електрозахранването, които вече се отстраняват.

Община Ямбол и общинските предприятия, както и фирмите, ангажирани с пътното поддържане и чистота в града са в пълна мобилизация за отстраняване на щетите, предизвикани от силния дъжд и вятър снощи. Продължават дейностите по отстраняване на падналите дървета и обезопасяване на районите около тях. Отводняват се шахти и се разчистван наноси, образували се по улични платна.

По данни на Хидрометеорологичната обсерватория, при снощната буря в Ямбол са отчетени валежи от 34 литра на кв. метър, а градушката е била с размер на грахово зърно.