София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Силни дъждове и градушка в Пловдив.

Много от местата в града са под вода

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Близо 40 литра на квадратен метър дъжд придружен с градушка се изсипаха за по-малко от половин час в Пловдив. Заради голямото количество валежи много от местата в града са под вода. Въпреки, че шахтите бяха предварително почистени с оглед на синоптичните прогнози, те не успяха на поемат цялото количество вода. Това съобщиха от общинската администрация.

Екипите на ОП "Чистота“, ОП "ОКТ“ и други общински предприятия са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато елзахранване. Вече е възстановена работата на светофарните уредби на "Кукленско шосе" до "Практикер" и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на "Кукленско шосе" до "Рекорд".

Доброволците от ДФ "Пловдив 112“ са известени в готовност да реагират при необходимост. От администрацията призовават гражданите за търпение предвид усложнената ситуация. С предимство се обслужват обществените сгради – болници, детски заведения.