Гледай
на живо

Силно земетресение удари Мексико

Няма данни за жертви

Силно земетресение удари Мексико Силно земетресение  от 7,2 по Рихтер разтърси южните и централните части на Мексико. Трусът е р... thumbnail text

Силно земетресение  от 7,2 по Рихтер разтърси южните и централните части на Мексико. Трусът е регистриран в 5:39 часа местно време разлюлявайки сгради на 225 мили от столицата – Мексико сити, където също е усетено, съобщи Ню Йорк Таймс. Първоначално американският Геофизичен институт бе съобщил, че магнитудът е 7,5, преди да го понижи.

Епицентър е бил близо до курорт на тихоокеанското крайбрежие, на 2 километра източно от град Пинотепа де Дон Луис, а дълбочината на труса е била на 24,6 км, според данни на американския Геофизичен институт.

Няма данни за жертви, както и за сериозни материални щети.

Министърът на вътрешните работи Алфонсо Наварете съобщи, че има някои незначителни щети по сгради в Оахака, но няма смъртни случаи, съобщават световните агенции.

В столицата на Мексико сградите се люляха повече от минута. Телевизиите показаха как хиляди хора излизат по улиците на мексиканската столица изплашени.

След  днешния трус са регистрирани 60 вторични труса, най-силният от които с магнитуд 5,9.