Гледай
на живо

Симеонов категоричен: Няма да подава оставка

„От истината боли, но аз стоя зад думите си“, каза той

Симеонов категоричен: Няма да подава оставка Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма намерение да подава оставка заради думите си "кресливи ... thumbnail text

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няма намерение да подава оставка заради думите си "кресливи жени" и "уж болни деца". На брифинг в Министерски съвет след среща с работодателските организации, той изрази позицията си по повод днешния протест на майките, които искат оставката на Симеонов.

Всеки може да иска оставка, особено политически партии и лидери. Оставката представлява самостоятелно решение за освобождаване на определен пост. Причините могат да бъдат две. Едната са лични, морални причини - ако човек е допуснал грешка и смята, че по този начин ще я изкупи. Втората е в резултат на политическо решение. Такова решение може да вземе политическият съвет ГЕРБ-Обединени патриоти, защото същият този Съвет ме е задължил да бъда вицепремиер. Аз съм на този пост не по свое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я подам. Става въпрос за мнението основно на трима човека – г-н Бойко Борисов, г-н Красимир Каракачанов и г-н Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам. Все пак съм представител на Обединени патриоти, заяви Симеонов.

Той бе категоричен, че не вижда никакви причини да подаде оставка. „Човек не подава оставка, защото казва истината. Аз стоя зад думите си категорично. Винаги в живота си съм казвал истината и никой не може да ме накара да постъпвам по друг начин - да не казвам истината“, подчерта вицепремиерът.

Симеонов заяви, че протестите на БСП не го притесняват. „Нека ги събират и да ги карат с рейсове от различните градове - да заповядат, няма проблем“, каза още той визирайки организирания във Фейсбук и насрочен за днес в 12.30 часа протест с искане за оставката му.