София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Симеонов: Демонизирането за мен е болезнено и обидно

"Аз нямам нужда от някакви постове"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Болно ми е, когато ме демонизират и ме описват като звяр, който не може да разбере техните проблеми. Всичко разбирам и оправдавам и не мога да приема да има нова фаза в демонизирането ми. Аз платих своята цена. Не съжалявам от факта, че освободих вицепремиерския пост. Сега не става дума за мен, а за избора на моите колеги. Три месеца не приемах този пост. С решение на групата реших да приема поста на зам.-председател на Народното събрание. С делата си мога много лесно да докажа, че не съм този Сатана, за който ме представят. 

Когато става въпрос за политически искания от организация на хора с увреждания, аз не смятам, че трябва да се случва. Това са политически искания. Аз нямам нужда от някакви постове - постигнал съм доста успехи в сферата на бизнеса. Не е на живот или смърт дали ще остана, или не. 

Никой не може да ме обвини в непоследователност, корупция и каквито и да е други престъпления.