София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Синът на Миню Стайков не се яви в съда

Обвиняемият бил приет по спешност в болница

пропускане
5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Синът на алкохолния бос Миню Стайков-Стайко  не се яви днес в Апелативния специализиран наказателен съдът, където се гледаше искането на прокуратурата за промяна на мярката му за неотклонение "домашен арест" в по-тежката такава "задържане под стража". 
 
Причината за неявяването му е тежкото му здравословно състояние, което наложило приемането му по спешност в болница. Адвокатът на Стайков отказа да коментира здравословното състояние на клиента си, но обясни, че му е назначена медицинска експертиза, която ще бъде готова до идния вторник и поради тази причина делото днес е било отложено именно за тогава- 12.02.2019г.
 
Припомняме, че на  31 януари Специализираният наказателен съд постанови домашен арест за сина на бизнесмена Миню Стайков, като мотивира решението си със сериозни здравословни проблеми, които не позволяват той да остане в ареста.
 
Появилият се изненадващо –  след 5 месеца в неизвестност, Стайков, е обвинен за участие в престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и разпространение на нелегални цигари. На Стайко Стайков беше повдигнато и ново обвинение за данъчни престъпления за близо половин милион лева.
 
В края на декември 2019 г. съдът остави в ареста и самият Миню Стоайков, обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група, занимаваща се с производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.
 
На последното заседание, в което се гледаше въпросът за мярката му за неотклонение, собственикът на "Винпром - Карнобат" също като сина си поиска "домашен арест", заради влошено здравословно състояние. В съдебната зала Стайков тогава влезе в инвалидна количка, а адвокатите му заявиха, че преживял сърдечен удар, въпреки това обаче магистратите прецениха да го оставят в ареста.