Гледай
на живо

„Системата убива всички“ – национален протест утре

Организиран е от родители на деца с увреждания

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна излизат на обединен протест на 30 юли. Протестът е под наслов „Системата убива всички“.

Националното шествие срещу сиситемата ще започне от 17.00 часа от Народното събрание и ще стигне до Министерски съвет.

Във връзка с последните събития в страната , протестиращите заявяват: “Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива - всички! Това  протест на народа срещу системата! Борба за достоен живот, тук и в България! Системата, прокуди стотици деца и възрастни с увреждания,  прокуди за десет години 1 200 000 българи! .....България сме всички ние, които системата убива и затрива! България, не е властта!!!“

От организаторите на протеста посочват, че в страната ни няма няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта, че България е най-бедната и корумпирана държава в Европа, че у нас не се правят реформи в нито една сфера. „България е наша! Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера!“, се посочва още в съобщение от протестиращите до медиите .