Гледай
на живо

Скандален ремонт във варненско училище

Родители заляха социалната мрежа с възмутителни снимки

Скандални снимки се разпространяват мълниеносно в социалната мрежа. Коментарите на възмутени родители заляха Фейсбук заради некачествен ремонт във варненско училище за близо 2 милиона лева.

„Отдавна бях приключил със социалните мрежи, но днес съм принуден отново да се върна към тях...Като родители на първолаци, бяхме помолени да помогнем с почистването на стаите, след края на ремонта, с цел скорошното влизане на децата в "обновеното" и "ремонтирано" училище 7-мо СОУ Найден Геров във Варна“, пише в профила си във Фейсбук Янко Митев. Мъжът подчертава, че през целия си 37-годишен живот не е изпитвал такова разочарование, след като е видял „ремонта“ в тоалетните.

Като доказателство Митев публикува снимки, на които се вижда монтирана тоалетна чиния върху старо клекало.

Снимка1

Снимка 2

Фейсбук групата „Варна може да защити морската си градина“ посочва, че възложител на ремонта в 7-мо СОУ „Найден Геров“по европроект на стойност 1 784 366 лв. е еднолично Община Варна. Отговорни лица пък са Лилия Христова, Директор на дирекция "Образование и младежки дейности" и Славчо Славов, председател на ПК “Наука и образование“.  

Ремонтът на училището е стартирал официално през април тази година. В спечелената обществена поръчка по ОП „Региони в растеж“е описано, че според техническия проект на сключения договор следва да са изпълнят мерки по архитектурна, конструктивна, електрическа и пожарна безопасност, сочи проучване на „Морето.нет“.

Договор за изпълнението на дейностите, касаещи СУ "Найден Геров", е сключен с ямболската фирма "ЖЛМ" ЕООД.

Ремонт на всички санитарни помещения очевидно не е предвиден по този проект, както и реализиране на така чакания физкултурен салон, за който иначе има изготвен проект. До последно учениците провеждаха спортните си занятия в помещение, представляващо обединени няколко класни стаи.

Директорът на училището – г-жа Несторова не е открита за коментар по случая.