София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Скандалът „Румен Радев – Леонид Решетников“ се разраства

Новоизбраният президент се срещал с представители на Руския институт за стратегически изследвания

7 годиниПолитика 208 Боряна Райчева

Скандалът с Румен Радев, Корнелия Нинова и руският пенсиониран генерал от специалните служби Леонид Решетников се разраства. След като в петък Корнелия Нинова нарече Решетников корумпиран и изгонен от Кремъл, генералът, който в момента все още е директор на Руския институт за стратегически изследвания към президента Путин, отново потвърди, че двамата са обсъждали кандидатурата на Радев през лятото.

Решетников пише още, че на Русия ѝ е все едно кой ще е президент на България, а на лидерката на социалистите не ѝ отива да разпространява лъжи, клевети и обиди.

Междувременно стана ясно, че Елена Супонина – съветничка на Решетников и Аждар Куртов, главен редактор на списанието на института, са се срещнали с новоизбрания президент на България Румен Радев. Това е станало по време на пребиваването им в София преди около седмица, при което те са изнесли лекции в Софийския университет и са участвали в телевизионни и радиопредавания.

В сайта на института е публикувана снимка на Радев със Супонина и Куртов и е поместена информация за събитията, в които двамата руски представители са участвали.