София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Скотланд ярд обяви за тероризъм инцидента в Лондон

На шофьора са повдигнати обвинения

5 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Шофьорът, който се вряза в колата си в бариерите на британския парламент, е обвинен в тероризъм. Полицията в Лондон разглежда инцидента като терористичен акт, а разследването е поето от звеното за борба с тероризма.

Припомняме, че тази сутрин мъж се заби в огражденията на парламента в Лондон. Той блъсна колоездачи и пешеходци. Двама души баха ранени, състоянието им не е сериозно.

При претърсването на автомобила не са открити оръжия.

Според очевидци шофьорът е се е ударил умишлено.

Британският премиер Тереза Мей каза, че в мислите си е с пострадалите при инцидента, предаде Ройтерс, като се позова на нейно изявление.

В същото време президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че властите в Лондон трябва да взема по-твърда позиция в борбата срещу тероризма. „Тези животни са луди, трябва да се справим с тях с твърдост и сила“, написа Тръмп в Туитър.

Миналата година във Великобритания бяха извършени няколко атентата, при които бяха убити 36 и ранени 200 души. Отговорност за четири от нападенията пое групировката "Ислямска държава".