София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Слави Трифонов напуска Би Ти Ви

Предполага се, че има амбиции за политическа кариера

5 годиниРазвлечение 1 Боряна Райчева

След 19 години в ефира на Би Ти Ви Слави Трифонов прекратява своето шоу и за „сбогом“ подарява луксозен мерцедес.

Новината съобщи самият Трифонов в началото на „Шоуто на Слави” снощи.

Според медийни източници договорът на Слави с Би Ти Ви изтича и няма да бъде подновен. Водещият обяви новината с апломб - как през годините се е чувствал като част от всяко семейство, което го гледа.

Вече 19 години. Това е приключение за мен, така е за моите колеги. Най-вече благодарение на зрителите. Началото беше на 27 ноември 2000 г. Ако подредите всички предавания през годините, ще ви трябват 6 месеца гледане по 24 часа. Казвал съм "уважаеми зрители" над 70 000 пъти. На 31 юли ми изтича договорът. „Шоуто на Слави“ ще спре да съществува. Няма да подновим договора", отсече шоуменът.

Засега е ясно, че няма да има уволнени от екипа. Резервите за заплати ще стигнат поне за година, а според запознати - и за две. През това време се предполага, че шоуто ще търси нов ефир.

Другата новина е, че Трифонов ще разиграе на томбола 1435-те подаръка, които е получил от своите гости. Ще даде диванчето, портретите зад бюрото си и 9-те книги, в които всеки един гост е оставил своята следа.

Слави хвърли и друга бомба - че ще подари и супер луксозен мерцедес S класа, с който са возени световните знаменитости, участвали в предаването.

Засега не е ясно дали зад напускането не стоят и амбициите на шоумена за ударно навлизане в политиката – по подобие на актьора-комик, кандидатирал се за президент на Чехия през 90-те и особено след скорошната победа на комика Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна.