София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Слави Трифанов: ЦИК извършва манипулация с гласуването за референдум

3 501 220 души са гласували за референдума

7 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

В момента един от основните слуги на политическата класа – Централната избирателна комисия, извършва чудовищна манипулация с гласуването за референдум. Това се посочва в отворено писмо на Слави Трифонов до медиите. В него се посочва, че общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220, а за да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. "Тоест референдумът е успешен и решенията му са задължителни. ЦИК иска да извади 13 792 гласа, за да обяви референдума за незадължителен. Това е нарушение на закона", пише Трифонов.


Той обяснява, че ЦИК искат да извадят тези бюлетини, защото са били пуснати в урните без плик, но по думите му законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност, а отчита всички гласове.  Всичките гласове са 3 501 220  и те са над необходимия брой.  Слави Трифонов допълва, че много български граждани не са могли да гласуват, защото ЦИК е прекратила изборния ден преди да гласуват всички хора. "ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получил заповед да саботира референдума" , пише Трифонов.