София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Слави учредява партията си на 5 октомври

В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

На 5 октомври шоуменът Слави Трифонов учредява партията си "Няма такава държава". Първото събрание на новата формация ще е в зала "Рейнбоу Плаза.

Сред основните цели на "Няма такава държава" са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване както и въвеждане на задължително гласуване на избори и референдуми.

В учредителната декларация на Инициативния комитет на партия "Няма такава държава" се предлага и пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районни управления на МВР.

В документа е поставена и амбициозната задача за реформиране на обществено здравеопазване, на образователната система и осъществяване на административната реформа.